Šamančica

axis-mundi-o

Beseda šamanizem je nastala med Sibirskimi Evenki in dobesedno pomeni ''tisti-a, ki ve''.

Šaman znanja in moči pridobiva, ko prečka ''axis mundi'' in prinaša znanja in vedenja ''iz nebes''. Ponavadi ima enega ali več pomočnikov, enitet, ki so pripravljeni pomagati posamezniku v duhovnem svetu. To so pogosto duhovi živali, duhovi zdravilnih rastlin al duhovi pokojnih šamanov.

Za vzroke bolezni velikokrat velja, da so duhovnega izvora, tako šaman velikokrat vstopa v telo pacienta, da bi poiskal, našel in odstranil duha, ki je bolan in s tem pozdravil njegov duh.

Šamanizem je vrsta tradicionalnih prepričanj in praks. Šamani imajo, kot mediji preobrazbe, sposobnost za diagnosticiranje in zdravljenje z energijami. To potovanje v ''zgornje'' in ''spodnje'' svetove lahko šamanu povzroči celo bolečino na fizični ravni, pri tem, ko prestopi ''axis mundi''. V teh izjemnih primerih je treba masažo prekiniti.

Šamani imajo poleg sposobnosti astralne projekcije tudi sposobnost  uvida v dogodke v vseh časih in dimenzijah. S tem nam tako pomagajo odgovoriti na marsikatero vprašanje in razvozlati marsikatero uganko iz tega življenja.

Nasplošno, šaman prehaja ''axis mundi'' in vstopi v duhovni svet, kjer s spremebo zavesti v Theta stanju pri sebi spreminja tudi našo zavest.