V bistvu predstavlja eno izmed možnih variant klasične masaže, ki je omejena na hrbet oziroma hrbtenico, lahko pa tudi na zadnji del nog. Gre za močno masažno tehniko, s katero dosežemo in celo povečamo prekrvavitev mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice ter se priraščajo na vretenca in lopatice. Terapevtska masaža hrbta se izvaja pri lažjih in tudi težjih problemih ter poškodbah. Pri močni osteoporozi ali pri svežih poškodbah se izvajanje masaže odsvetuje.

 

Pomaga pri hudih kroničnih bolečinah in odpravlja manjše kronične probleme s hrbtom. Zelo ugoden vpliv ima že posamezna masaža, saj izboljša stanje za nekaj dni. Dolgotrajno izvajanje masaže odpravi tudi dolgotrajne kronične težave. Terapevtska masaža zmanjšuje stres in odpravlja bolečine v ledvenem, prsnem in vratnem delu hrbtenice. S pritiski na določene točke, razporejene ob hrbtenici, dodatno lajšamo težave kot so stres, mišična napetost, bolečine. Priporočljiva je uporaba eteričnih olj.

 

Zaradi čedalje hitrejšega in bolj stresnega načina življenja je priporočljiva terapevtsko masaža hrbta tudi za razbremenitev neenakomerno ali pretirano obremenjenih mišičnih skupin. Na ta način lahko težave omilimo ali jih celo preprečimo.


Učinki terapevtske masaže hrbta :

  • odpravlja mišične zatrdline in vozle
  • ogreje celotno hrbtenico in jo raztegne
  • povečanje gibljivosti ramenskega obroča
  • pospešeno odvajanje strupov, ki so se nakopičili zaradi premajhne prekrvavljenosti
  • povečanje prekrvavljenosti